Tavuk butlarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. Tavukları bir kaba alın. Diğer yanda üç çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, tavuk butlarını önlü arkalı kızartın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp, sarmısağı kavurun. Üzerine kırmızı soğan, kıyılmış sivri ve kırmızı biber koyup kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, kekik ve balzamik sirkeyi ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınız tavuk butlarının üzerine hazırladığınız domatesli harcı boşaltın. Küp şeklinde doğranmış patates ve kiraz domates ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Malzemeler * 5-6 adet derisi soyulmuş tavuk budu * Su * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet ince kıyılmış sarmısak * 1 adet kıyılmış kırmızı soğan * 1 adet kıyılmış sivri biber * 1 adet kıyılmış kırmızı biber * 3 adet orta boy domates * Tuz, karabiber, kekik * 1.5 çorba kaşığı balzamik sirke
Süslemek için: * 1-2 adet haşlanmış patates * 4-5 adet kiraz domates