ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 sütlü baklava

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




sütlü baklava Empty
MesajKonu: sütlü baklava   sütlü baklava EmptyPerş. Eyl. 10, 2009 12:38 am

Sütlü Baklava
İftar sonrası gün boyunca düşen kan şekerinizi düzenleyecek, ağzınızı tatlandıracak sütlü baklava tarifi. Baklava yufkası açmanıza gerek kalmadan, hazır yufkayla yapılan hem pratik hem de lezzetli bir tatlı.
Sütlü Baklava
sütlü baklava CCF28045D6C3524518EA8FB2748F

Malzemeler,
500 gram hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı ceviz
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için,
3 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı,
Şerbetini hazırlamak için tencerede süt ve şekeri karıştırarak kaynatın.
Ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Yuvarlak bir fırın tepsisinin tabanını tereyağ ile yağlayın.
Tepsinin en alt katına bir kat yufka serin.
Üzerine ceviz serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
En üst katına sadece yufka serin.
Margarini tavada eritin.
Baklavanın üzerinde gezdirin.
Küçük baklava dilimleri elde edecek şekilde kesin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün.
Baklava şerbetini çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
sütlü baklava
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: TATLILAR :: şerbetli tatlılar-
Buraya geçin: