ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Nuraniye...........

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Nuraniye........... Empty
MesajKonu: Nuraniye...........   Nuraniye........... EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:49 pm

Nuraniye........... 169

Nuraniye

Malzemeler
- 4 Orta Boy Kabak
- 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Demet Taze Soğan
- 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
- Tuz ve Su
- Yoğurt (süzme tercih edilir)
- 4-5 Diş Sarmısak
- 1/2 Çay Bardağı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber

Süre:50 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Nuraniye...........
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: mezeler-
Buraya geçin: