ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Osmanlı Salatası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Osmanlı Salatası Empty
MesajKonu: Osmanlı Salatası   Osmanlı Salatası EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:44 pm

Osmanlı Salatası Sef+salatasi

Malzemeler:
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
Yarım bağ ince doğranmış taze nane (kuru nane de kullanılabilir)
10 adet ince kibrit biçimi doğranmış kuru kayısı
1 adet ince doğranmış orta boy domates
1 adet ince, doğranmış cuşka biber
1 çorba kaşığı tuz
Sosu için
1 adet haşlanmış ve 6 eşit parçaya bölünmüş yumurta
2 adet limon
1 kahve fincanı sıvı yağ



HAZIRLANIŞI :
Beyaz lahanayı bir kabın içine yerleştirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yoğururcasma yoğurun. Suyu çıkınca beş dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla yıkayıp suyunu sıkın. Bir başka salata kasesine koyun.
Ve sırası ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayısıyı, limon suyunu ve sıvı yağı ilave ederek karıştırın.
Bu işlem bittikten sonra salatayı servis tabaklarına alıp yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Osmanlı Salatası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: salata çeşitleri-
Buraya geçin: