ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İç pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




İç pilav Empty
MesajKonu: İç pilav   İç pilav EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:31 pm

İç pilav Malzemeler:

-2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
-2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
-2 çorba kaşığı ç***** fıstığı
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-1 havuç (haşlanmış)
-yarım su bardağı iç bezelye
-yarım kuzu ciğeri
-tuz ve karabiber

Yapılışı:

Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç
ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek
karıştırılır. Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20
dakika kendi halinde dinlendirilir.
Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup
karıştırılır.

İç pilav Img-3064
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İç pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: pilav ve makarnalar-
Buraya geçin: