ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 közlenmiş Karnıyarık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




közlenmiş Karnıyarık Empty
MesajKonu: közlenmiş Karnıyarık   közlenmiş Karnıyarık EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:30 pm

közlenmiş Karnıyarık Karnyark

Malzemeler:

2 patlıcan
120 gr yagsız kıyma
1 sogan
3-4 dis sarmısak
1 domates (süslemek için ayrica 2 dilim domates)
1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)
1 yemek kasığı kıyılmıs maydanoz
2 yemek kasığı sıvıyag
tuz, karabiber


Uygulama:
1-Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kasığı sıvıyagda dogranmıs sogan, sarmısak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kıymayı ilave edin ve pisinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
2-Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Patlıcanları boylamasına biçak ile yarıp kayık sekline getirin.
3- Hazırladıgınız harcı patlıcanların içine doldurun. Doldurulmus patlıcanlara bir çay bardagı su ilave edin. Patlıcanların üzerini birer dilim domates ve sivri biberle süsleyin.
4-Önceden 230 derecede ısıtılmıs fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapin.


Afiyet Olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
közlenmiş Karnıyarık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Jambonlu Karnıyarık Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: sebze yemekleri-
Buraya geçin: