2 patlıcan 120 gr yagsız kıyma 1 sogan 3-4 dis sarmısak 1 domates (süslemek için ayrica 2 dilim domates) 1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber) 1 yemek kasığı kıyılmıs maydanoz 2 yemek kasığı sıvıyag tuz, karabiber
Uygulama: 1-Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kasığı sıvıyagda dogranmıs sogan, sarmısak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kıymayı ilave edin ve pisinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. 2-Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Patlıcanları boylamasına biçak ile yarıp kayık sekline getirin. 3- Hazırladıgınız harcı patlıcanların içine doldurun. Doldurulmus patlıcanlara bir çay bardagı su ilave edin. Patlıcanların üzerini birer dilim domates ve sivri biberle süsleyin. 4-Önceden 230 derecede ısıtılmıs fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapin.