ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri   İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:26 pm

İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri Ymk_565

İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik)

Malzemeler
8 kuzu böbreği, yağları alınmış
25 gr margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
1 çay kaşığı damates salçası
1/2 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
12 biberli zeytin


Yemeğin Tarifi
Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın. Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.
Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın. Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin. Tuz ve biberle tadını ayarlayın. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
DİKKAT: Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İtalyan Usulü Böbrek (4 Kişilik), italyan lezzetleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: sakatat çeşitleri-
Buraya geçin: