ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Gelcoş çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Gelcoş çorbası Empty
MesajKonu: Gelcoş çorbası   Gelcoş çorbası EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:20 pm

Gelcoş çorbası Mercimek+corbas%C4%B1

Malzemeler:
400 gr. tuzlu yoğurt
240 gr. kuşbaşı et
100 gr. Yarma buğday
100 gr. nohut
100 gr. kuru fasulye
75 gr. Yeşil mercimek
1 demet ıspanak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kenevir tohumu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber



Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın.
Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin.
2.5. litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın
Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin.
Merci­mekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin.
Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin.
Bütün malzemeleri karıştırın.
Son ola­rak kavrulmuş kenevir tohumu katın.
Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servise sunun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Gelcoş çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: çorbalar-
Buraya geçin: