ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Çilek Soslu Saray Muhallebisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Çilek Soslu Saray Muhallebisi Empty
MesajKonu: Çilek Soslu Saray Muhallebisi   Çilek Soslu Saray Muhallebisi EmptyPerş. Eyl. 10, 2009 12:43 am

Çilek Soslu Saray Muhallebisi
Hem hafif hem de pratik bir tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Nefis çilek sosuyla saray muhallebisi tam size göre, mutlaka denemelisiniz!

Çilek Soslu Saray Muhallebisi 82518E14DF705EA3C52CD340C5C86
Malzemeler,
Muhallebisi için,
1 litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
Sosu için,
Yarım kâse çilek reçeli
2 çay kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Hazırlanışı,
Derin bir tencereye un, tereyağ ve nişastayı alıp kısık ateşte kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş tencereye ekleyip karıştırın.
Toz şekeri tencereye ilave edip hızlıca karıştırın.
Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayıp koyulaşınca vanilyasını ekleyip ocaktan indirin.
Mikserle yüksek devirde 15 dakika boyunca muhallebiyi çırpın.
Çilek sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye çilek reçelini alın.
Üzerine soğuk suyu ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra nişastasını ilave edip karıştırın.
Ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Muhallebiyi pay edeceğiniz kaseleri hafif suyla ıslatın.
Nemli kaselere muhallebiyi eşit miktarda paylaştırın.
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın.
Soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevirin.
Üzerine çilek sosunu döküp servis yapın.
Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çilek Soslu Saray Muhallebisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: TATLILAR :: sütlü tatlılar-
Buraya geçin: