ayperice
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ayperice

dostlarıma açtığım yüreğimi buraya taşıdım...
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Piyaz...............

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Piyaz............... Empty
MesajKonu: Piyaz...............   Piyaz............... EmptyÇarş. Eyl. 09, 2009 9:46 pm

Piyaz............... Piyaz

Piyaz

Malzemeler
- 250 gr Kuru Fasulye
- 1 Su Bardağı Sirke
- 1 Adet İri Soğan
- 1 Demet Maydanoz
- Sos İçin
- Tuz , Beyazbiber
- 2 Çorba Kaşığı Sirke
- 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Süslemek İçin
- 2 Orta Boy Domates
- 2 Katı Haşlanmış Yumurta

Süre:130 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.




Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Piyaz...............
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ayperice :: AYPERİCE MUTFAK :: mezeler-
Buraya geçin: