Misafir Misafir
| Konu: arnavut ciğeri Çarş. Eyl. 09, 2009 9:27 pm | |
| Malzemeler: 1kg kuzu karaciğer, 2 su bardağı süt , 1 su bardağı un, 1 subardağı galeta unu,tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kızartmak için yeteri kadar riviera zeytin yağı,2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke. .
yapılışı: ciğer kuşbaşı doğranır ve 2 bardak sütle 2 saat kadar dinlendirilir,daha sonra iyiyce süzülür,asla suyla ciğer yıkanmaz,un,galeta unu ve tuz baharat karıştırılır,bir poşete konur,ciğerden bir miktar bu poşetin içine atılır ve iyice ciğere karışımın bulanması sağlanır,bütün ciğerler tamamlanınca derin bir kapta sıvı yağ kızdırılır,ciğerden içine atılır kurutmadan kızartılır bir kağıdın üstüne çıkartılır,kızartma işlemi bittikten sonra az miktar yağ kızdırılarak ciğerler tekrar yağdan geçirilir, aynı yağda 2 diş sarımsak ve sirke kızdırılır ciğerler üstüne konur,bir iki kez karıştırılır,servis tabağına alınır,isteğe göre soğan salatasıyla sevis yapılır....afiyet olsun, |
|