Malzemeler: 400 gr. tuzlu yoğurt 240 gr. kuşbaşı et 100 gr. Yarma buğday 100 gr. nohut 100 gr. kuru fasulye 75 gr. Yeşil mercimek 1 demet ıspanak 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kenevir tohumu 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı pul biber
Nohut, kuru fasulye, yarma buğday ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatın. Tencereye etleri koyun ve buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ilave edin. 2.5. litre suyu da, ocaktaki tencerenin içine ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısık duruma getirin ve tencerenin ağzını kapatın Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın bir hal alınca, mercimekleri ilave edin. Merci­mekler de pişince, tencereye bu kez 1 demet doğranmış ıspanak ilave edin. Ispanaklar da pişince, yoğurdu ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırın. Son ola­rak kavrulmuş kenevir tohumu katın. Kızdırdığınız sıvıyağa pulbiber atın ve 1 taşım kaynattıktan sonra gelecoşun üzerine gezdirin. Sıcak olarak servise sunun.